Overslaan en naar de inhoud gaan

In ons Toon Hermans Huis werken alleen maar vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel op allerlei gebied in. Lydia Meurs is één van hen. Zij is gastvrouw in ons Toon Hermans Huis en organiseert maandelijks een creatieve workshop voor de jonge bezoekers van Toon Tovenaars Kinderinloop. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Drieënhalf jaar geleden ben ik in het ziekenhuis terecht gekomen. Ik had een tumor in mijn dikke darm en moest geopereerd worden. Het was voor 99% zeker dat de tumor kwaadaardig was. Er is toen een stuk darm verwijderd en de lymfklieren daarom heen zijn ook weggehaald. Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis heb ik bezoek gehad van één van de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis. Dit was een hartverwarmend gesprek. Na dit gesprek heb ik me voorgenomen om gebruik te maken van het Toon Hermans Huis.

Twee weken na mijn operatie had ik een afspraak met de arts in het ziekenhuis voor de uitslag. Ik kreeg goed nieuws. Mijn lymfklieren waren schoon en zelfs de tumor was goedaardig. Ik heb echt een engeltje op mijn schouder gehad. Maar wat moest ik nu met het Toon Hermans Huis. Daar heb ik niet lang over na hoeven denken. Ik ben op de website gaan kijken of ze nog vrijwilligers nodig hadden, in welke vorm dan ook. Ik heb meteen gebeld en een afspraak gemaakt met Regien. Het was een fijn gesprek en ik kreeg te horen dat ik in september kon starten met de cursus voor gastvrouw. Op dat moment was ik nog herstellende, maar ik heb het aanbod met beide handen aangepakt. Werken kon ik voorlopig toch nog niet. In het dagelijkse leven heb ik een massagepraktijk. Dit vergt fysiek veel van je lijf en daarom heb ik vier maanden niets kunnen doen. Gelukkig hebben mijn vaste klanten veel geduld gehad en zijn na die tijd weer in mijn praktijk gekomen. Het Toon Hermans Huis en mijn massagepraktijk betekenen veel voor mij. Zorg voor een ander.

Heb je een bijzonder moment waar je nog wel eens aan terug denkt?

Ik heb niet één moment. Alle momenten dat ik in het Toon Hermans Huis ben, geven mij een goed gevoel. Als het bij mij anders was gelopen, had ik ook één van de gasten kunnen zijn. Wat is het fijn om mensen te verblijden met een bakje koffie, thee, een  koekje en een luisterend oor of een creatieve workshop te geven aan de kinderen. Er gewoon te kunnen zijn. De huiselijke warme sfeer doet goed. 

Wat heeft het vrijwilligerswerk voor ons Toon Hermans Huis jou gebracht?

Een warm liefdevol nest. Ik zie het niet als werk. Ik heb veel lieve mensen ontmoet, zowel collega’s als gasten. Het maakt deel uit van mijn leven. Ik plan mijn massage-afspraken echt om het Toon Hermans Huis heen. Bijna iedere week ben ik er wel een keer en hoop dit nog lang te mogen en kunnen doen.

Wilt u net als Lydia vrijwilliger worden in ons Toon Hermans Huis? Stuurt u dan een mailtje naar info [et] toonhermanshuisede [punt] nl of belt u met 06 - 22 161 969.