Overslaan en naar de inhoud gaan
Toon Hermans Huis Ede

Veel ex-darmkanker patiënten hebben last van vermoeidheid na de behandeling, en misschien geldt dit ook voor u. Bent u wel eens moe, zonder inspanning, lukt werken niet meer zoals vroeger, kosten sociale contacten meer moeite, of voelt u zich lusteloos en verdwijnen deze klachten niet door meer te rusten of te slapen? Voldoet u hiernaast aan de volgende criteria:

  • U bent zes tot 24 maanden geleden behandeld voor stadium I-III dikkedarm- of rectumkanker.
  • U heeft last van vermoeidheid na deze behandeling.
  • U woont op redelijke afstand van de onderzoekslocatie van de Wageningen Universiteit.

Dan is het SoFiT onderzoek wellicht iets voor u!

Opzet van de studie

In het SoFiT onderzoek onderzoeken we of vermoeidheidsklachten kunnen verminderen met een gezonde leefstijl, bestaande uit gezonde voeding en beweging. Als u meedoet aan het SoFiT onderzoek, vragen wij u om gedurende zes maanden deel te nemen aan deze studie in groep 1 of groep 2. Loting bepaalt in welke van de volgende twee groepen u komt:

  • Groep 1 volgt zes maanden lang een leefstijlprogramma onder begeleiding van een leefstijlcoach.       
  • Groep 2 zal een lichtere versie van het leefstijlprogramma krijgen aan het einde van de studie.

Beide groepen zullen regelmatig vragenlijsten invullen en we voeren metingen bij u uit. Zowel de metingen als de coaching kunnen in overleg bij u thuis of op de onderzoekslocatie van de Wageningen Universiteit plaatsvinden.

Op de volgende website, vindt u een filmpje met meer informatie over het SoFiT onderzoek: https://www.alliantievoeding.nl/nl/projecten/de-sofit-studie  

Interesse?

Neem dan contact op met het onderzoeksteam:

Email: sofit.study@wur.nl

Telefoon: 06 28 86 43 67