Activiteitenkalender

Maandag 20 mei 2019
"Creatieve workshop in mei"
April 2019
"Vier creatieve workshops in april"
Woensdag 24 april 2019
"Thema-avond Voeding en beweging bij kanker"
Vanaf maart 2019
"Expositie Carla van Laar"
Elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
"Toon Tuin bij Tuinenpark De Koekelt"

Thema-avond 'Verdergaan met je leven na kanker'

Maandag 25 april 2016

   

--------------------------------------

In ons Toon Hermans Huis vindt maandag 25 april om 19.30 uur een interactieve inspirerende lezing plaats met de titel: 'Verdergaan met je leven na kanker'. Deze lezing wordt gegeven door Lifecoach Simone Schreiber uit Ede. Zij begeleidt mensen in het bewust vormgeven van nieuwe leefsituaties. Stilstaan, terugkijken en heroriëntatie zijn hiervoor de basis.De avond begint om 19.30 uur, onze deur is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden voor deze lezing kan via 06 - 22 161 969 of info [at] toonhermanshuisede.nl. De entree is 3,50 euro.

Actief stilstaan

De kanker is behandeld. De bestralingen en/of chemokuren zijn achter de rug. En dan? Simone Schreiber, professioneel Lifecoach, uit Ede begeleidt mensen in het bewust vormgeven van nieuwe leefsituaties. Stilstaan, terugkijken en heroriëntatie is daarvoor de basis.

De diagnose van kanker en de behandeling ervan zijn ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Na alle onderzoek en behandelingen heb je weer een toekomst. Je zou blij moeten zijn en toch ervaar je leegte. Ongewild moest je afscheid nemen van de toekomst die je voor je voor je zag, van je idealen. Om je heen gaat het dagelijkse leven gewoon door. Mensen ervaren steeds wisselende emoties. Van verdriet naar dankbaarheid, van boosheid naar liefde, van wanhoop naar hoop en ga zo maar door. Dat vraagt veel van een mens en ook van zijn sociale omgeving. Al die stemmingswisselingen werken verwarrend. Ieder mens beleeft dat op zijn eigen manier. Er zijn geen passende gebruiksaanwijzingen voor. Het is een vorm van rouw. En dat is hard werken en vraagt een actieve houding.

Heroriëntatie en persoonlijke groei

Voor heroriëntatie is het nodig om stil te staan. Om je bewust te worden van wat er is veranderd, in jou, in je omgeving, om de pijn en het verdriet te voelen en onder ogen te zien. Om te relativeren, om je grenzen, normen en waarden opnieuw te ontdekken. Wat maakt jouw leven weer zinvol, hoe krijg je weer focus. Om je bewust te zijn vanuit jouw hart, wat jij wilt en nodig hebt, zonder strijd, angst of frustraties maar vanuit vertrouwen en verbinding met jezelf. Vanuit Liefde je eigen toekomst creëren.

Wat kun je er zelf aan doen?

Ieder mens is verschillend en heeft andere behoeftes om weer grip op het eigen leven te krijgen. In het Toon Hermans Huis worden vanaf 10 mei een 3-tal bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens de lezing zullen Ageeth Jansen  en Liesbeth van de Brink, beide vrijwilliger in ons Toon Hermans Huis, uitleg geven over de inhoud en de opzet van deze bijeenkomsten waarin zij door middel van gesprek, vraagspelen en creativiteit contact maken met mensen die kanker hebben gehad. Na de lezing zal er een toelichting hierop gegeven worden en kunt u vragen stellen. Voor meer info: info [at] toonhermanshuisede.nl of 06-22161969.

Simone Schreiber biedt vanuit haar praktijk Cosi Life begeleiding op verschillende manieren. Mensen kunnen een individueel coachtraject volgen en er zijn gespreksgroepen ‘Zinvol leven na kanker’ die door Simone worden begeleid. Voor persoonlijke groei en ontwikkeling organiseert zij workshops waarin persoonlijke benadering, ruimte voor je eigen verhaal en vooruitkijken de belangrijkste pijlers zijn. Meer informatie vindt u op de website van Cosi Life www.cosilife.nl. Telefoon 06-44440950