Activiteitenkalender

Tot en met februari 2019
"Expositie Rob Uittenbogaard"
Maandag 28 januari 2019
"Creatieve workshop schilderen met bijenwas"
Tot en met januari 2019
"Bijeenkomsten Klimopgroep"
Elke derde vrijdag van de maand
"Kleuren voor volwassenen"
Elke eerste zondag van de maand
"Bakkie Troost"

Cursus Yoga en Tai chi/Qi Gong

Vanaf maart 2017

In ons Toon Hermans Huis Ede start binnenkort weer een gecombineerde les Yoga en Tai chi/Qi Gong. Deze cursus bestaat uit tien lessen en wordt gegeven in maart, april en mei op woensdagavond vanaf 19.00 uur De cursus is bestemd voor volwassenen met of na kanker en hun naasten en wordt gegeven door gediplomeerd docente Hanna Witten. Ook mensen die door een andere langdurige ziekte of door ziekte en dood in hun omgeving zorg en ondersteuning nodig hebben zijn van harte welkom.

De Tai chi/Qi Gong oefeningen zijn heel geschikt om je energie te laten stromen, te ontspannen in beweging, je adem te verdiepen en te verruimen en zo je gezondheid te promoten, te herstellen en/of de gekregen balans te onderhouden. Deze cursus combineert de langzame, symmetrische, gracieuze bewegingen van de oude Chinese bewegingsleer met geleide meditatie, ontspanningstechnieken en ademoefeningen uit de yogatraditie en mindfulness. Het uiteindelijke doel van dat alles is de persoonlijke levensenergie (Qi/chi in het Chinees) te reguleren en te sturen in het lichaam om fit en energiek de dag te beginnen. Ieder oefent op zijn/haar eigen wijze. De oefeningen zijn voornamelijk staand maar je kun ze eventueel ook zittend doen.

Tijdens de yogaoefeningen leer je omgaan met de moeilijke emoties die bij het ziekte- en herstelproces horen. Yoga leert je spanning maar ook ontspanning in je lijf te voelen en helpt je om weer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam. Door de oefeningen wordt je lichaam soepeler en krachtiger. Dat helpt om beter met stress om te gaan en dat heeft positieve gevolgen, zowel fysiek als mentaal voor het herstelproces en brengt lichaam en geest weer beter in balans.

Voor deze cursus wordt een eigen bijdrage van 60 euro per persoon voor tien lessen gevraagd en het lesgeld dient op de eerste avond in z’n geheel te worden voldaan.

Voor meer informatie en aanmelding: 06-22161969 of info [at] toonhermanshuisede.nl